San Vicente

Spanien, Rioja
Årgång: 2010
Typ: Rött vin
Druvor: Tempranillo peludo
Systembolagets artnr: 76260
Artikelnr: 76260
Systembolagets artnr: 76260
Producent: Señorío de San Vicente, www.sierracantabria.com/senoriodesanvicente/?idc=5

Om producenten:

En vingård - en sorts druva - ett vin.

Señorío de San Vicente är beläget i Rioja närmare bestämt i San Vicente de la Sonsierra, som är känt för sina fantastiska viner. Allt börjar på en vingård med ett exceptionellt läge, La Canoca, där en väldigt sällsynt druvsort odlas Tempranillo peludo som ger detta fantastiska vin som är uppkallat efter dess vingård.

Efter att ha sökt efter ett vin som motsvarade den sanna potentialen av  “Sonsierra Tempranillo”,  grundade familjen Eguren 1991 Señorío de San Vicente. Deras filosofi var att skapa ett vin från en enda vingård, La Canoca med endast en sorts druva Tempranillo Peludo, en sort som är autentisk och unik i karaktären med en låg avkastning.

Om produkten:

Vingården ligger i La Conoca och är på 18 HA. Jordmån av hög kalkhaltig lera. San Vicente ligger 20 månader på fat, 90% på franska Bordelaisefat och 10% på amerikanska ekfat.

Detaljerad information

Egenskaper

FärgMörk rubinröd.
DoftKoncentrerad kryddig doft med fatkaraktär och inslag av plommon mörka körsbär, vanilj, choklad kanel och örter.
Smak

Ett elegant fylligt vin med toner av ek. Nyanserad kryddig smak med inslag mörka körsbär, vanilj, plommon och söt lakrits.

 

 

Analysis

FörpackningGlasflaska
Antal/förpackning6 eller styckevis
Volym750 ml
Årgång2010
Alkohol14,5 %
Serveringstemperatur16-18 °C

Passar bra till

  • Nötkött
  • Vilt
  • Lammkött
Passar till nöt eller vilt.

Visa mer information

Ingredienser

Restsocker1,8 g/l
Syra4,7 g/l
Korktypnaturkork
LagringSan Vicente ligger 20 månader på ekfat, 90 % franska och 10 % på amerikanska.
Systembolagets artnr.76260
Artikelnr.76260

Sverige

Norge

Danmark

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och samla anonym besöksstatistik. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies. Jag godkänner