Armand de Brignac flaskor

Armand de Brignac

Frankrike, Champagne, Chigny les Roses

Armand de Brignac är ett sant hantverk från det noggranna och passionerade arbetet i vingården till buteljering.

Sedan 1763 har familjen Cattier ägt vingårdar och tillverkat Champagne i det prestigefulla området Montagne de Reims. Armand de Brignac tillverkas utav de bästa handplockade druvorna från vingårdar i Premier Cru-byn Chigny-les-Roses. Tillverkningen sker helt för hand i alla moment och i enlighet med traditionella metoder.

Idag är man ett litet lag på åtta personer, med Jean-Jacques Cattier och hans son Alexandre i spetsen, som står för tillverkningen av denna fantastiska Champagne.

Armand de Brignac har fått fantastiska recensioner världen över och blev topplacerad som världens bästa Champagne i tidningen Fine Champagne Magazine baserat på en blindprovning. Efterfrågan på AdB är större än vad som finns att tillgå, då detta är en mycket exklusiv Champagne starkt förknippat med lyx hos internationella superstjärnor.

Den guldpläterade flaskan har formgivits av det klassiska franska modehuset André Courrèges. Etiketterna är tillverkade i gediget tenn och fästs för hand på flaskorna. Resultatet är att ingen flaska är den andra lik, varje butelj får ett unikt utseende!

”När man överväger vilken Champagne man ska köpa för sitt nästa speciella tillfälle att fira, kanske något extra speciellt är i sin ordning. Naturligtvis kan man enkelt besöka den lokala vinbutiken och köpa några flaskor av vad som helst för att ha till detta. Men anta att man vill ha någon verkligt speciell champagne – en Champagne som kompletterar firandet som sker alltför sällsynt i livet. Det var i detta syfte som vår familj skapade prestige cuvée Armand de Brignac!”

Jean-Jacques Cattier

  • BMP Group

Sverige

  • Brewery International AB
  • Mission Wine & Spirits

Norge

  • Brewery International AS
  • Mission Wine & Spirits

Danmark

  • Premium Beer Import A/S

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och samla anonym besöksstatistik. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies. Jag godkänner