Ypióca

Brasilien

Cachaça är Brasiliens nationaldryck, vanligast är att man avnjuter den rent men det är också populärt att blanda den med råsocker, lime och is så att man får en god Caipirinha!

Cachaça är en sprittyp som i huvudsak kan liknas vid rhum agricole. Det vill säga rom som destilleras på färskpressad sockerrörssaft. Till skillnad från rom är cachaça ursprungsbetecknad och kommer från Brasilien. Den måste också innehålla 100 % sockerrörsdestillat.

Cachaça anses kunna behålla sockersmaken bättre än traditionell rom. Cachaça kallas även ibland för aguardente de cana (sockerrörsbrännvin) eller pinga. Uttrycket pinga kommer från tiden då slavarna gjorde sin egen Cachaça och slanguttrycket för droppe, den som kom från destilleringen.

Ypióca är den största producenten av Cachaça i Brasilien med en produktionskapacitet på 126 miljoner liter per år. Ypioca har tillverkat Cachaça i fem generationer, all råvara kommer från deras egna marker. Ypioca är en kvalitetsproducent som är med hela ledet i produktionen, från skörd till tappning på flaska, där kvalitetskontroll är en viktig del av arbetet. Själva flaskan är inte ett undantag, 5000 hantverkare använder sin talang till att fläta Ypiócaflaskorna med sockerrörsplantor.

All Cachaça som Ypióca tillverkar lagras 1-6 år på ekfat, det gör att spriten blir mer elegant och komplex.

  • BMP Group

Sverige

  • Brewery International AB
  • Mission Wine & Spirits

Norge

  • Brewery International AS
  • Mission Wine & Spirits

Danmark

  • Premium Beer Import A/S

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och samla anonym besöksstatistik. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies. Jag godkänner