Champagne från A.D Coutelas!

Nu välkomnar vi A.D Coutelas tillbaka i vårt sortiment!
A.D Coutelas härstämmar från Maisons som ligger i hjärtat av Val De Marne,  gården består av sju hektar där de producerar mycket god och spännande champagne.

Origin är en fräsch, lätt uppfriskande Champagne med pärlande bubblor. Härligt pigga friska toner av lime, citronzest och gröna äpplen med en njutbar frisk finish. 40% Chardonnay, 30% Pinot Noir och 30% Pinot Meunier.

Eloge är en stilren BdB Champagne med 100% Chardonnay.
Smaken är delikat med kristallklara toner av citrus och en bouquet av vita blommor. Sekundära toner av brioche , smöriga aromer som ger en lång eftersmak och en härligt fin mousse. En välbalanserad Champagne med friska toner.

Louis Victor är en komplex champagne som är tillverkad genom Solera metoden och innehåller flera äldre årgångar. Druvsammansättningen är 34% Chardonnay, 33% Pinot Noir och 33% Pinot Meunier. Den är härligt Opalfärgad med pärlemotoner. Champagnen är mogen med komplexa aromer och mycket citrus, kanderad frukt och nougattoner . Gräddig fin mousse och stilig finish med lång eftersmak och lite sälta. Lagring sker på stora ekfat s.k.`` Foudres”

1809 Extra Brut Generös komplex Champagne som lagrats på små ekfat s.k.`` Barriquer” 9 mån. Druvorna kommer från äldre vinrankor upp till 60 år. 1809 har 80% Chardonnay och 20% Pinot Noir. En perfekt måltids Champagne som är fyllig och med mycket mognadstoner. Den har ett djup och fräschör samtidigt. Delikat blommighet och brödighet med lite sälta, nötter samt mogna frukter och honung med lång balanserad finish.

  • BMP Group

Sverige

  • Brewery International AB
  • Mission Wine & Spirits

Norge

  • Brewery International AS
  • Mission Wine & Spirits

Danmark

  • Premium Beer Import A/S