kamben

Recept på grillade kamben!

Nu är försommaren här och du har säkert dammat av grillen och ställt ut den på gården. Det är härligt när man börjar känna ljuva dofter av grillat. Vi tycker att det är kul att komma på nya idéer kring mat och vi hoppas kunna inspirera till nya mat- och dryckeskombinationer!

Glaserade kamben

Enkelt och supergott! Den sötstarka glazen är spetsad med Chipotle chili, en spännande torkad chili som är rökt. Till detta rekommenderar vi Apaltagua Reserva Cabernet Sauvignon, art. Nr. 7017001. Hettan, det lätt rökiga smaken och sötman i maten kommer gifta sig perfekt med det här fruktiga och mjuka vinet.

1 dl japansk soja
2 dl ketchup
2 dl flytande honung
1 tum stor knöl färsk ingefära
1-2 chipotle chili
2 st vitlöksklyftor

4 kg kamben
3 st gula lökar
6 st vitlöksklyftor
10 st svartpepparkorn
Salt

Glaze: Blanda soja, ketchup och honung i en bunke. Skala och riv ingefära och vitlök, finhacka chilin, och blanda det i glazen.

Ribs: Koka upp en stor kastrull med vatten. Halvera lökarna och vitlöken, lägg dem i kastrullen tillsammans med kambenen. Tillsätt svartpepparkorn och rikligt med salt.

Koka dem långsamt under lock i cirka 1 ½ timme. De är färdiga när köttet börjar lossa från benen.

Ta upp kambenen och torka de med hushållspapper, pensla med glazen. Grilla sedan kambenen till de fått en läcker färg, ca 15 min, pensla på lite mer glaze efter grillningen. Servera med hemmagjorda pommes och coleslaw.

Smaklig måltid!

  • BMP Group

Sverige

  • Brewery International AB
  • Mission Wine & Spirits

Norge

  • Brewery International AS
  • Mission Wine & Spirits

Danmark

  • Premium Beer Import A/S