Teso La Monja

Spanien, Toro, Kastilien-León

År 2007, efter en lyckad första fas i området Toro med vingården Numanthia Termes uppfyllde familjen Eguren sin dröm om att grunda en ny egendom: Teso La Monja. En exklusiv vingård där byggstenarna grundar sig på erfarenhet, historia, hårt arbete och passionen för vin!

Vindistriktet Toro ligger vid floden Duero, väster om Valladolid, i regionen Kastilien-León.

I Teso La Monjas vingårdar består jorden av en blandning av sand, alluviallera och kalk med bra dränering. Den lokala druvsort som man odlar här heter “Tinta de Toro”, en variant av Tempranillo som ger mycket låg avkastning och som har anpassats till de extrema klimatförhållanden i regionen. Vädret går från varma och torra somrar till kalla vintrar med tung frost och under hela året är det en anmärkningsvärd skillnad i temperatur mellan dag och natt.

Vineriet Teso La Monja är en av de mest slående fenomen i den spanska vinhistorien, vars förtjänst ligger hos familjen Eguren. De har lyckats skapa viner från Toro som inte bara består av “muskler” utan har hittat ett sätt där både struktur, elegans och de finstämda aromatiska smakerna kommer fram.

  • BMP Group

Sverige

  • Brewery International AB
  • Mission Wine & Spirits

Norge

  • Brewery International AS
  • Mission Wine & Spirits

Danmark

  • Premium Beer Import A/S

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och samla anonym besöksstatistik. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies. Jag godkänner